Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence Ngo Residence

By kastomm

On 26, Mar 2013 | In | By kastomm

Ngo Residence

Creating a bungalow oasis

Client: Han and Kim Ngo live in a 1950s bungalow just steps away from the restaurant they own and operate. Working sixteen hour shifts seven days a week, the Ngos needed a “modern oasis” where they could enjoy their precious downtime.

Challenge: The Ngos asked us to overhaul their entire main floor. They wanted a restaurant-quality kitchen, a dining area suitable for large family gatherings, a top-of-the-line bathroom, and extra storage space.

Solution: We chose opulent, layered wood tones: cinnamon bamboo flooring, charcoal grays, and dark espresso; we carried these tones into the natural travertine flooring at both entrances and in the bathroom. Tile wainscotting, horizontal rift-cut cabinetry, and white-quartz countertops gave the space richness, serenity, and light. To honour the Ngo’s heritage, we included subtle Asian details throughout. Edmonton’s Avenue magazine featured the renovation in their September, 2010 issue. The Ngos were so delighted with their transformed home that they asked us to renovate their restaurant, the Szechuan Castle.